Visum till & från Thailand

Vad vi gör

Vilket visum är bäst?

Beroende på om du ska ansöka om visum till Thailand eller om din partner ska ansöka om visum till Sverige så finns det många olika saker att tänka på.

Till att börja med, Thailands system för ansökningar för visum har förändrats. Nu ansöker du och hittar information på https://thaievisa.go.th/ – det är den officiella hemsidan för ansökningar av visum till Thailand. Vill du att din partner ska få visum till Sverige så är det Migrationsverkets hemsida som gäller.

Tips är en bra början

Tips för ansökning av visum till Sverige

Ta mycket bilder

Har du en partner i Thailand, du är bosatt i Sverige och vill att partnern ska besöka Sverige så rekommenderar vi att har tagit mycket bilder tillsammans i Thailand. Det behövs för ”Proof of relationship”.

Visum till Sverige - 3 till 9 månader

Du kan ansöka om ett besöksvisum för din partner som sträcker sig mellan 3 till 9 månader. Medan 9 månaders visum är möjligt så finns det nu ett prejudikat som Migrationsverket många gånger går efter och fastställer ett 6 månaders visum fastän du ansökt om 9 månader. Detta då de menar att ”besök” endast ska vara max 6 månader.

Tänk på vilka datum du skriver i ansökan

Vid ansökan för besöksvisum till Sverige, ansök gärna minst 3 månader från dagen du ansöker. Detta är ett vanligt misstag och ni kan då förlora minst en månad i väntan på visumskort på Svenska Ambassaden i Bangkok. Handläggningstiden är ca 1-2 månader.

Ny typ av ansökan

Sedan mars 2021 erbjuder nu Svenska Ambassaden i Bangkok e-ansökan. Den görs på Migrationsverkets hemsida och fungerar väldigt smidigt. Inga fler papper som måste skickas, signeras osv. Tänk på att du behöver mycket information din partners familj, kontoutdrag, proof of relationship mm.

Har du en fråga så hjälper vi dig gärna!