Guide för resande till Thailand under Covid-19 pandemin

Från 1 oktober 2021 gäller följande karantänperiod för inresa till Thailand:

Credit: https://thaiembassy.se/en/guide-for-travelling-to-thailand-during-covid-19-situation/

14 dagars karantän i Thailand har nu blivit 7 dagar!

Visumkrav
1.1
Resande från Sverige med ett svenskt pass behöver inte skaffa visum när de reser in i Thailand för turismändamål.

1.2
Om du behöver ansöka om visum för andra ändamål som företag, forskning, studier etc. eller stanna längre än 30 dagar för turismändamål, vänligen kontrollera information via denna länk: https://thaievisa.go.th/ och ansök om visum.

Du måste ansöka om visum till Thailand minst 14 dagar före avresedatum!

Credit: https://thaiembassy.se/en/guide-for-travelling-to-thailand-during-covid-19-situation/

Du måste ansöka om inträdescertifikat / Certificate of Entry (COE).

Dokument som krävs för att få ett COE är:

1) Kopia av ett giltigt pass

2) Kopia av ett giltigt visum (om sådant finns)

3) Kopia av en medicinsk försäkring (på engelska) som nämner att den täcker behandling och medicinska kostnader i samband med COVID-19, med minsta täckning på 100 000 USD. Försäkringen måste täcka den totala vistelsetiden i Thailand.

4) Flygbekräftelse

5) Reservation Bekräftelse av alternativt karantänhotell (AQ) från och med ankomstdatumet i Thailand (för listan över AQ, vänligen läs mer på: www.hsscovid.com). Förutom att boka direkt med hotellet kan du också boka ett karantänhotell via följande länkar:

 • https://entrythailand.go.th
 • https://asqthailand.com
 • https://asq.locanation.com
 • https://asq.ascendtravel.com
 • https://agoda.com/quarantineth

  Lär dig mer om hur du ansöker om Certificate of Entry nedan:
 • https://coethailand.m3fa.go.th/images/ENCOERegistrationGuideFinal04112020.pdf
 • https://m.youtube.com/watch?v=1c1dNaXv0mM&feature=youtu.be

Alla resenärer måste bo i karantän på ett statligt godkänt karantänhotell och testas för Covid-19. Det finns inget undantag från denna förordning. Du får inte vara i karantän i ett privatboende.

Efter COE-utfärdande, se till att du har följande dokument att presentera vid incheckningsdisken och till Department of Disease Controls representanter vid ankomst till Thailand:

 1. Pass med visum (om det behövs)
 2. Inträdesintyg (COE)
 3. Läkarintyg med laboratorieresultat som indikerar att COVID-19 inte upptäcks med RT-PCR-test, utfärdat inom 72 timmar före avresa (vid anslutningsflyg, innan ombordstigning från den ursprungliga hamnen).
 4. (Endast för avdelningen för sjukdomskontroll vid ankomst till Thailand) Sjukförsäkring eller brev från arbetsgivare som garanterar att försäkringsbolaget eller arbetsgivaren kommer att täcka minst 100 000 USD av medicinska kostnader som sökanden i Thailand inträffat, inklusive medicinska kostnader i händelse av att sökande avtalar COVID-19 (försäkringen måste täcka den totala vistelsetiden i Thailand).
 5. T.8 -formulär (Thailands formulär för deklaration av hälsa). Du kan ladda ner T.8 -formuläret på:  https://drive.google.com/file/d/19N8KK5w8ahtNyOBmOt2PelmpzLGAWNt0/view
 • Dokument (3) (4) måste endast vara på engelska eller thailändska. Certifierade översättningar till engelska eller thailändska accepteras om originalet är på främmande språk.
 • Dokument (4) måste anges i amerikanska dollar. Andra valutor accepteras inte av avdelningen för sjukdomskontroll.
 • För att öka förtroendet för att resa bland besökare och lokalbefolkning, ladda ner appen ”ThailandPlus” på din mobiltelefon och slutför registreringen innan du reser till Thailand för att hjälpa resenärer och göra resan i Thailand sömlös. För mer information om ansökan, besök: https://drive.google.com/file/d/1ygCCAxND2eeRpBriNy3ggyvVcE975Vz1/view


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *